qui som?

Emblecat és una plataforma creada l’1 d’abril de 2010 per persones que volen conèixer, aprofundir o difondre estudis d’art, iconografia i emblemàtica com a eines per llegir i interpretar les diferents disciplines artístiques.

L’Associació Catalana d’Estudis d’Emblemàtica. Art i societat està formada per un grup d’investigadors i dilettanti interessats en l’estudi de la imatge vinculada a la cultura simbòlica en tots els períodes històrics, països i llengües, amb una especial atenció a Catalunya.

Els membres d’Emblecat indaguen el ressò iconogràfic de la bibliografia clàssica, de les fonts documentals i impreses, en l’art i l’obra gràfica per comprovar com alguns models i idees han canviat o bé s’han mantingut al llarg del temps, generant així nous escrits i noves fonts presents en l’art, la música, la literatura, l’estètica, en resum en la cultura dels països. En conjunt es tracta de cercar els vincles amb la tradició, mitjançant els atributs i sobretot les fonts documentals, el text, que ajuden a interpretar les imatges.

Emblecat fomenta l’intercanvi d’estudis entre diferents camps de recerca: la iconografia, l’heràldica, la història, la literatura, l’antropologia, l’art, la filosofia, la filologia, la psicologia… Àrees dins de les humanitats i fins i tot de les ciències: la botànica, la medicina, les matemàtiques, etc.