Barrientos Lima, Marisol

| Historiadora de l'Art

  • Especialidad: Romànic i Gòtic
  • Contacto: barrientoslima@gmail.com

Experiencia profesional

Col·laboradora en el grup d’investigació consolidat Emac, Romànic i Gòtic, Universitat de Barcelona

Ha col·laborat amb la Diputació de Barcelona en la realització d’estudis vinculats a polítiques i estratègies culturals municipals. Treballà en diverses institucions relacionades amb la cultura i l’art. Ha impartit docència en diverses institucions educatives. Ha presentat comunicacions i impartit conferències en jornades científiques i congressos i ha publicat articles d’investigació.

Formación acadèmica

Diplomada en CC. Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra (1996). Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003). Premi extraordinari de llicenciatura (2003). Obté el DEA (Diploma d’Estudis Avançats) del Doctorat en Història de l’Art de la Universitat de Barcelona el 2007 i realitza el Postgrau en Gestió Cultural a la Universitat Oberta de Catalunya el 2008.

Lineas de investigación

El seu treball de DEA El Mestre del Liber Instrumentorum . Un estudi sobre la miniatura valenciana del gòtic internacional és una anàlisi iconogràfica i estilística de la miniatura del manuscrit 162 conservat a l’Arxiu de la catedral de València, relacionada amb d’altres miniatures de mestres de l’àrea de Barcelona. Actualment porta a terme la seva Tesi Doctoral El grup de manuscrits de l’entorn del Mestre del ‘Liber Instrumentorum’ (València, Arxiu Catedral, ms. 162). Un estudi sobre la miniatura del gòtic internacional en territoris valencians i catalans, dirigida per la Dra. Rosa Alcoy i Pedrós.