Rovira i Marquès, Maria del Mar

| Historiadora de l'art

  • Especialidad: Art Moden i col·leccionisme
  • Contacto: mar.rovira.marques@gmail.com

Experiencia profesional

Ha treballat com a guia en institucions relacionades amb la cultura i l’art (MMCAT, Hospital de Sant Pau, Mercat de les Flors, Cementiri de Montjuïc…) i actualment gaudeix d’una beca de col·laboració de la Universitat de Barcelona. També ha gaudit d’una beca per a les activitats acadèmiques dirigides de suport al professorat convocada per la Generalitat de Catalunya (2013).

Formación acadèmica

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2012). Ha cursat el Màster en Estudis Avançats en Història de l’Art de la Universitat de Barcelona en la línia de recerca (2012-2013) i actualment és investigadora en formació del programa de doctorat d’Història de l’Art de la mateixa universitat.

Lineas de investigación

El seu treball final de màster se centrà en l’estudi d’un conjunt conventual de la ciutat de la ciutat comtal, Sant Sever i Sant Carles Borromeu, com un avantprojecte de la tesi doctoral, que estudia l’Evolució setcentista i adaptació hospitalària dels conjunts conventuals i monàstics de Barcelona durant la Guerra del Francès, dirigida perla Dra. Rosa Maria Subirana Rebull.