Ortíz García, José Antonio

| Historiador de l'art

  • Especialitat: Art Modern
  • Contacte: joseaortiz50@yahoo.es

Experiència professional

Destaca la seva experiència en la docència en museus de la ciutat de Barcelona com CCCB, MACBA, MNAC, MUHBA… així com en centres europeus com són el Musée des Enfants i el Musée René Magritte de Brusel·les. En aquests centres ha realitzat visites guiades, itineraris i ha preparat els materials educatius. Ha portat a terme pràctiques en conservació preventiva en el CDMT i en STEM. Actualment treballa com a tècnic en Conservació Preventiva i en la gestió de serveis per a museus. Ha presentat comunicacions en jornades científiques i congressos, ha impartit conferències i docència universitària i ha publicat articles de recerca.

Formació acadèmica

Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (2006). Obté el DEA (Diploma d’Estudis Avançats) del Doctorat d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona en el 2008.

Completa la seva formació amb el Màster en Gestió del Patrimoni Cultural de la Universitat de Barcelona (2099-2011) paral·lelament al desenvolupament de la seva tesi doctoral Art, devoció i ritual funerari en la Catalunya Moderna.

Línies d'investigació

El seu tema de DEA versa sobre la iconografia criminal de René Magritte. L’interès per la iconografia el portà al seu actual tema de recerca doctoral sobre la mort en la Barcelona dels segles XVII i XVIII i la seva representació en diferents disciplines artístiques. Calen destacar els seus projectes sobre conservació preventiva en museus i sobre patrimoni cultural.