Condol dels socis d’Emblecat per la mort del senyor Carles Güell

Els socis d’Emblecat volen mostrar públicament el seu condol per la mort del senyor Carles Güell i de Sentmenat, especialment per part de les sòcies investigadores Laura Casal-Valls i Anna Vallugera Fuster, becàries de la Fundació Güell en 2008 i 2011 respectivament.

A continuació adjuntem el text que hem fet arribar a la premsa:

En agraïment al senyor Carles Güell

El passat 22 de desembre va traspassar el senyor Carles Güell de Sentmenat. Des d’aquí volem mostrar públicament el nostre agraïment per la seva tasca de mecenes, potser menys coneguda que la seva vessant d’empresari i polític. Som l’Anna Vallugera i la Laura Casal i ambdues vam ser becàries de la Fundació Güell els anys 2010 i 2008 respectivament, beques amb les quals hem pogut iniciar i desenvolupar les nostres recerques com a joves investigadores.

Ens agradaria destacar l’entusiasme i la il·lusió del senyor Güell pels projectes de recerca en el món dels estudis d’història de l’art, de creació artística i de creació musical, així com la seva participació en nombroses activitats. Recentment, per exemple, la Fundació Güell va participar en la publicació del llibre de Laura Casal Del treball anònim a l’etiqueta: modistes i context social a la Barcelona del segle XIX. El seu interès des del primer moment per projectes com aquest foren alentadors i entusiastes. Són pocs els que encara avui, en el context de crisi i desolació econòmica en què estem vivint, aposten per les humanitats com a font de coneixement i de creació. Animem també des d’aquí la Fundació Güell a continuar endavant amb aquestes empreses.