Un projecte ambiciós La capelle de Romans-sur-Isère

Emblecat-Edicions

La ciutat de Romans des del passat es caracteritzà per ser una zona dedicada a restablir la salut amb un bon nombre d’hospitals laics i religiosos. Justament un d’aquests conjunts hospitalaris vinculat a l’orde de Malta de Sant Joan de Jerusalem s’està transformant en la ciutat de la música clàssica i contemporània. El conjunt té una petita chapelle de construcció nova, en torn al 1842, unida per un passadís al que abans era l’antic hospital.

Daniel Ogier amb el seu esperit d’habilitar patrimoni en una zona cultural s’ha implicat amb l’Ajuntament amb una cessió per 30 anys de gestió per convertir la chapelle en una sala d’exposicions, per a la qual el passat dia 31 de març desplegà una de les seves 25 grans teles que han de cobrir les parets el dia que es faci la inauguració de l’espai.

Ogier de nou mostra la seva inquietud per continuar en una línia de donar vida a edificis històrics, tal com ho va fer en l’antic convent de la Visitació, ara Musée International de la Chassure, amb la exposició intitulada “L’Oratoire des Cordonniers” (2009). Una faceta emprenedora que va ser objecte d’un article d’Esther García Portugués, publicat en el primer número de la revista Emblecat, en el qual trobaran més informació sobre la seva trajectòria artística.

Més informació sobre la rehabilitació de la chapelle en la plana web de l’Association La Chapelle de Romans i sobre l’artista a Arsnostrum.