Emblecat-Edicions

El Barri Xino. Passejada per la història canalla i festiva de El Raval, ruta a càrrec de Laia Guillamet.

Descobreix una de les zones més emblemàtiques del districte de Ciutat Vella. Des de la seva configuració com a zona suburbial de la ciutat, mica en mica, l’anomenat Barri Xino va acabar convertint-se en el centre neuràlgic del lleure nocturn de Barcelona.

A través d’aquest itinerari, recorrerem la història d’un barri que defineix la seva personalitat des dels seus inicis, des de la seva condició obrera i industrial. Amb el pas del temps, música, ball, teatre, faràndula, cinema, prostitució i altíssimes dosis de creativitat van començar a desfilar per aquesta zona de la ciutat a la banda dreta de les Rambles. No obstant, és a partir de l’obertura del Paral·lel l’any 1894, quan varen proliferar noves formes d’entreteniment que dotaren la ciutat d’una oferta molt diversificada d’espectacles. Per aquest motiu, a través de fotografies antigues i petits texts, centrarem el nostre discurs des dels anys que comprenen la transformació del barri a tombant de segle fins a les darreres remodelacions urbanes. Amb tot, analitzarem la imatge col·lectiva que s’ha anat construint a l’entorn del barri de El Raval al llarg del temps.

Punt de trobada: boca de metro de Drassanes, al costat del Centre d’Art Santa Mònica (La Rambla, 7)
Data: dissabte 24 de Maig de 2014
Hora: 11 h. (durada: 1,5 hores)
Idioma: català/castellà
Preus: Atrápalo 11 €, socis de d’Emblecat, Ateneu Foment Martinenc, FEHC, Associació per a l’Estudi del Moble i acompanyant: 5 €; menors de 14 anys acompanyats dels pares gratuït.

Més informació aquí

Reserves: itineraris@emblecat.com