Emblecat et proposa una ruta per una Barcelona desconeguda: un passeig pel barri de la Ribera per descobrir un passat històric que no es pot veure a primera vista però que va ser molt significatiu per a la ciutat, que va contribuir a definir un urbanisme particular i la imatge actual que tenim del barri. L’itinerari la ciutat fortificada: Barcelona després de 1714, amb un enfocament rigorós i professional, et descobrirà com després de la derrota de l’11 de setembre de 1714, les tropes felipistes van pendre el comandament de la ciutat i van utilitzar-la com a càstig exemplar per a la resta de partidaris de l’arxiduc Carles d’Àustria.
La submissió total al poder espanyol, la militarització desproporcionada de la ciutat i l’obsessió per mantenir i reforçar les muralles per tenir el control absolut davant possibles resvoltes van contribuir a la sensació d’ofegament i captivitat de Barcelona.
Amb aquest passeig anirem observant els canvis que es van produir en la fesomia de la ciutat, tot recordant els episodis històrics fonamentals d’aquest període, redescobrint alguns dels escenaris més significatius i emblemàtics com el Fossar de les Moreres, el Passeig i el Mercat del Born, el Rec Comtal o la Ciutadella militar entre d’altres.

Dades importants

punt de trobada: Pl. de l’Àngel (metro línia 4 Jaume I), s’hi pot arribar amb l’autobús 19 i metro L4

data: diumenges 25 de març i 13 de maig, a les 11 del matí

idioma: català

preus: 15 euros; Atrápalo: 11 euros; persones jubilades: 8 euros; socis de la FEHC (Fundació d’Estudis Històrics de Catalunya) i socis d’Emblecat i acompanyant: 5 euros; menors de 14 anys acompanyats dels pares: gratuït

organitza: Emblecat. Associació Catalana d’Estudis d’Emblemàtica. Art i Societat

aquí pots descarregar el tríptic

més informació i inscripcions: itineraris@emblecat.com