EMBLECAT organitza el I Cicle d’itineraris culturals urbans a Barcelona. Es tracta de quatre rutes per diferents barris de la ciutat que tenen com a eix vertebrador l’urbanisme i l’art.

1- El barri gòtic. La ciutat medieval oculta. Una ruta que ens descobrirà els secrets de l’art gòtic i els seus edificis més emblemàtics, després de patir múltiples restauracions. Passejarem pel barri que va donar origen a la ciutat i descobrirem les característiques pròpies de l’urbanisme medieval.

2- La ciutat fortificada. Barcelona després de 1714. Un passeig pel barri de la Ribera en què descobrirem per què es construeix la Ciutadella, el procés d’enderrocament definitiu de les muralles de la ciutat o els orígens del barri de la Barceloneta.

3- Les Rambles o la transformació d’un espai dominat per la naturalesa. Aquesta ruta per un dels espais més transitats per turistes i autòctons ens revela el procés d’urbanització d’un antic curs d’aigua que tindrà lloc a partir de 1770.

4- Les farmàcies de la Barcelona modernista. Un recorregut des de la zona més antiga de la ciutat fins a l’Eixample ens desvela els programes decoratius modernistes de les farmàcies, que van contribuir a l’embelliment de la ciutat durant aquesta època.

Les rutes són guiades per investigadores especialistes i tindran lloc del 28 de maig al 19 de juny de 2011. La participació està oberta a qualsevol persona que tingui interès per la cultura, la història i l’art de Barcelona.

Els itineraris es realitzaran els dissabtes a les 10.30h i és necessari fer reserva prèvia. L’idioma de les rutes serà el català.

Per a inscripcions i més informació: itineraris@emblecat.com

Descarrega el tríptic informatiu aquí.