El laberint d’Horta: un lloc per passejar ideat per un home de ciències, ruta cultural a càrrec d’Esther García Portugués. El municipi d’Horta fou escollit per la noblesa catalana com a lloc de residència i d’esbarjo en els períodes estivals. Un clima benigne o zona arraserada per muntanyes i una terra proveïda d’aigua convertiren aquest indret en un lloc idoni. En aquesta zona es troba la casa del marquès de Llupià i d’Alfarràs, coneguda com el Laberint d’Horta. Diferents espais defineixen la propietat, sent la part del jardí la més atractiva. Coneixerem de primera mà com era aquesta finca en el segle XVIII, quan es construí el jardí.

En aquest passeig descobrirem els testimonis de les visites reials de Carles IV i Ferran VII i ja en el segle XX les estades d’Alfons XIII. Ens aproparem a la figura de l’ideòleg, el marquès Joan Antoni Desvalls i Àrdenas, un home culte que amagà en aquest espai un munt de missatges que situaven a Catalunya l’avantguarda de les ciències, visibles en el programa iconogràfic desenvolupat.

Des del punt de vista arquitectònic, aquest jardí és considerat una meravella del neoclassicisme, la disposició del jardí en terrasses mostren una estructura italiana amb una edificació a la part alta palladiana.

Punt de trobada: porta principal del Parc del Laberint d’Horta (Pg. Castanyers, 1 Barcelona)

Data: diumenge 26 de maig de 2013

Hora: 11h

Idioma: català

Preus: Atrápalo 11 euros; persones jubilades 8 euros; socis d’Emblecat, Foment Martinenc, FEHC, Associació per a l’Estudi del Moble i acompanyant: 5 euros; menors de 14 anys acompanyats dels pares gratuït

Inscripcions: itineraris@emblecat.com 

Més informació aquí

Segueix els nostres esdeveniments a facebook