Itinerari: La ciutat il·lustrada

Continuem la cinquena edició del Cicle de Rutes Culturals EMBLECATICS amb l’itinerari OSTENTACIÓ I PODER EN LA BARCELONA MÉS DESCONEGUDA: LA CIUTAT IL·LUSTRADA a càrrec d’Anna Vallugera Fuster.

Descobreix la Barcelona de finals del segle XVIII, una ciutat desconeguda per la majoria de barcelonins, per haver estat fruit d’un període injustament considerat de decadència de la nostra història i que, en certs aspectes, corre el risc de desaparèixer.

Arrel del gran creixement econòmic que es produí a Catalunya per l’obertura de l’espai marítim l’any 1778, així com de la incipient protoindústria de les indianes i l’aiguardent, Barcelona inicià una febre constructora que modificà la seva fesomia substancialment. Aquest període de bonança  es traduí en la construcció de luxosos palaus barrocs o l’ocupació de la Rambla i el Raval a nivell privat; però també en grans obres públiques com la modificació del port, l’alineació de la Rambla o la creació de diverses acadèmies i institucions il·lustrades. Atreveix-te a descobrir·ho!

Dissabte 11 de maig, 11h

Punt de trobada: Plaza de Castilla (frente a la Església Sant Pere Nolasco)

Idioma: català/castellà

Preus: Atrápalo 11 euros, socis de Emblecat, de la FEHC, Foment Martinenc, Associació per a l´Estudi del Moble i acompanyant 5 euros; menors de 14 anys acompanyats dels seus pares gratuït

Més informació i inscripcions: itineraris@emblecat.com

Descarrega’t el flyer de la ruta aquí

Segueix els nostres esdeveniments a facebook